button-3896

Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії (54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, б.59) ,
згідно із положенням ст.21 Закону України «Про культуру» формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу закладів культури здійснюється на конкурсній основі;
відповідно до Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497
(текст Порядку розміщено на офіційному веб-сайті Верховної Ради України
 )

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:

Артист балету вищої категорії – 1 штатна одиниця;
Артист балету І категорії – 1 штатна одиниця;
Артист балету ІІ категорії ( чоловік, жінка) - 2 штатні одиниці;

Актор І категорії – 1 штатная одиниця
Актор ІІ категорії - 1 штатна одиниця;
Актор допоміжного складу - 1 штатна одиниця;
Артист-вокаліст вищої категорії – 1 штатна одиниця;
Артист-вокаліст І категорії – 1 штатна одиниця;
Артист-вокаліст II категорії (сопрано, баритон) - 2 штатні одиниця;
Артист хору І категорії – 1 штатна одиниця;
Артист оркестру І категорії (віолончель, кларнет, труба) - 3 штатні одиниці;
Художник з освітлення - 1 штатна одиниця;
Звукооператор - 1 штатна одиниця;
Освітлювач (поза конкурсом) - 1 штатна одиниця

Кваліфікаційні вимоги

Артист балету ІІ категорії.
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи. Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; добрі хореографічні, музичні, сценічні здібності, професійна підготовка; виконання ансамблевих танців та участь в масових сценах у спектаклях всіх жанрів; в окремих випадках — виконання інших партій і нескладних сольних номерів.

Актор II категорії.
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи. Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання ролей у виставах.

Актор допоміжного складу.
Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи. Бере участь у масових сценах вистав (програм) усіх жанрів, повинен мати музичні, сценічні і вокальні здібності.

Артист-вокаліст II категорії (сопрано).
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи. Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання партій і ролей другого і третього плану.

Артист оркестру І категорії.
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації; для магістра - без вимог до стажу роботи, для спеціаліста - стаж роботи за професією артиста оркестру (театру) II категорії не менше 2 років, бакалавра - не менше 3 років.

Художник з освітлення.
Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст); для бакалавра - без вимог до стажу роботи, молодшого спеціаліста - підвищення кваліфікації та стаж роботи аналогічної за характером не менше 3 років. Знає та застосовує у діяльності основи світло- і кольорознавства; конструкції освітлювальної апаратури; основи майстерності художника-постановника;принципи художнього освітлення; призначення світлофільтрів; розробляє і здійснює разом із режисером-постановником творчий задум у частині освітлювального вирішення оформлення вистави (програми). Бере участь у складанні світлової партитури. Забезпечує добір необхідних матеріалів з метою реалізації задуму, а також на високому художньому і технічному рівні якість і терміни виконання робіт. Проводить монтувальні репетиції з освітлення. Контролює своєчасний ремонт світлової апаратури.

Звукооператор.
Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст). Забезпечує високий художній рівень та технічну якість звуку. Разом з режисером та звукорежисером працює над звуковим рішенням вистав (програм). Здійснює звукове та шумове оформлення вистав (програм). Бере участь у проведенні репетицій.
Визначає звукотехнічні засоби, необхідні для проведення репетицій, записів. Установлює звукопідсилюючу апаратуру для проведення репетицій та вистав (програм) відповідно до фонової партитури вистави (програми), готує апаратуру до роботи та забезпечує належний технічний рівень її експлуатації. Здійснює поточний ремонт звукопідсилюючої апаратури. Проводить спеціальні записи для використання їх у виставах (програмах), а також для створення спеціальних звукових ефектів. Керує процесом монтажу, поповнює шумотеку. Знає технічні характеристики, правила монтування, ремонту та експлуатації звукової апаратури; акустичні можливості сценічних площадок; досягнення в галузі акустики та звукової техніки.

Освітлювач.
Спеціальна освіта, досвід роботи зі світловою апаратурою та комп'ютерними програмами. Забезпечує контроль за безперервною роботою та технічно правильною експлуатацією обладнання, утримання його в робочому стані, за правильним використанням матеріалів, запасних частин та обладнання; організовувати розроблення планів оглядів, випробувань та профілактичного ремонту обладнання; нормальне функціонування світлового обладнання та апаратури під час репетицій, концертних виступів; профілактику світлового обладнання сцени, апаратури, ремонт, налагодження прожекторного освітлення в момент проведення вистав та культурно-мистецьких заходів, проводить дрібний ремонт виявлених несправностей, технічне обслуговування та профілактику наявного обладнання.

Адреса, за якою подаються документи: 54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, б.59.
Кінцевий строк прийняття документів: 22 червня 2017 р.

Перелік документів, що подаються претендентами для участі у конкурсі, та вимоги щодо їх оформлення:

  • заява про участь у конкурсі у довільній формі;
  • особовий листок з обліку кадрів, заповнений в установленому порядку, з вклеєною фотокарткою;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • витяг з трудової книжки (за наявності);
  • копія документа про освіту за відповідною спеціальністю.


Дата і місце проведення конкурсу: 25.07.2017 р.; м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59. Конкурс проводиться в один день у два етапи:

- перший етап – розгляд документів, поданих претендентами: 25 липня 2017 р. о 13:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, 59, Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії;

- другий етап – ознайомлення з професійними даними учасників конкурсу: 25 липня 2017 р. о 14:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, 59, Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії (початок реєстрації – о 12:00).

З умовами конкурсу можна ознайомитись за посиланням
Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.

Для довідок: (0512) 47-92-72 (відділ кадрів), 47-92-52 (приймальня)