button-3896

Сьогодні, 25 лютого 2021 року, виповнюється 150 років з дня народження видатної української письменниці, поетеси, громадського діяча Лесі Українки.

Наш творчий колектив завжди приділяв велику увагу творчості Лесі Українки: за її п'єсами у нашому театру поставлені вистави "Оргія", "Камінний господар", створена біографічна вистава-присвята "Contra spem spero", що краще розкриває нашим глядачам життєвій і творчий шлях цієї видатної жінки.

Цього року ми також не стоїмо осторонь святкування 150-річчя Лесі Українки: за замовленням граємо виставу "Contra spem spero", підготували для всеукраїнського онлайн марафону читання творів Лесі Українки, який було організовано народною артисткою України Ларисою Кадировою (Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка), а також підготували спеціальний випуск нашої постійної рубрики "7 хвилин поезії", для якого актриси нашого театру записали вибрані поетичні твори Лесі Українки (цей випуск лунатиме в фойє театру під час вистав, а також незабаром буде опубліковано онлайн)

 

Впевнені, що творчий спадок Лесі Українки – безцінний та безмежний скарб, який ми маємо вивчати та оберігати задля кращого сьогодення і майбуття.

З повагою та за дорученням колективу,
директор-художній керівник театру,
народний артист України
Микола Берсон