button-3896

Поети всі, як янголи небесні
Допомагають нам лишатися людьми


26 травня 2021 року в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбувся вечір пам'яті Шевченківського лауреата, поета, есеїста, перекладача, громадського діяча, Дмитра Дмитровича Кременя.


Сьогодні, до других роковин Поета, колектив нашого театру присвятив його пам'яті своєрідний театралізований концерт який не тільки доторкнувся до яскравих сторінок біографії Дмитра Кременя, але й представив акторські прочитання його віршів; пісень, які він створював з композиторами Тетяною Яровою та Анатолієм Мироновим; та спробував крізь призму синтезу слова, танцю, пластичних етюдів та музики осягнути Геній нашого славного земляка.


На святі були присутні: родина поета (син Дмитра Кременя – Тарас Кремінь з мамою, дружиною та дочкою), заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Юрій Гранатуров, директор Миколаївського обласного художнього музею ім. Василя Верещагіна Сергій Росляков, творча інтелігенція, поети, письменники, журналісти, освітяни, активні миколаївці.