button-3896

Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії (54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд.59), згідно із положенням ст. 20 Закону України «Про театри та театральну справу» та ст.21 Закону України «Про культуру» формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу закладів культури здійснюється на конкурсній основі; відповідно до Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497 (текст Порядку розміщено на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та Міністерства культури України)

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад:

  1. «Актор театру І категорії»  (виконавець чоловічих ролей) –  2 штатні одиниці;     
  2. «Актор театру ІІ категорії» – 1 штатна одиниця
  3. «Артист-вокаліст ІІ категорії»    –  1 штатна одиниця;  
  4. «Асистент режисера» - 1 штатна одиниця;
  5. «Помічник режисера» - 1 штатна одиниця;
  6. «Завідувач художньо-постановочної частини» - 1 штатна одиниця.

Форма працевлаштування – контрактна.                       

«Актор театру І категорії» (виконавець чоловічих ролей)

Кваліфікаційні вимоги: вища освіта відповідного напряму підготовки; для магістра – без вимог до стажу роботи; для спеціаліста - стаж роботи за професією актора ІІ категорії не менше 1 року; бакалавра – не менше 2 років. 

Спеціальні кваліфікаційні вимоги: яскрава творча індивідуальність, професійна майстерність і висока кваліфікація, виконання відповідальних ролей у виставах театру.

«Актор театру ІІ категорії» 

Кваліфікаційні вимоги:Вища освіта відповідного  напряму  підготовки  (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.
Спеціальні кваліфікаційні вимоги: Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання ролей у виставах.

«Артист – вокаліст  ІІ категорії» 

Кваліфікаційні вимоги:

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.
Спеціальні кваліфікаційні вимоги.   Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання партій і ролей другого і третього плану.

«Асистент режисера»

Кваліфікаційні вимоги: Вища професійна освіта (культури і мистецтва) та стаж роботи за напрямом професійної діяльності не менше 3 років.

Повинен знати: методи   проведення   репетиційної   роботи; організацію   творчого   процесу   щодо  постановки  нових  вистав (програм);  принципи  роботи   з   художниками,   балетмейстерами, диригентами  і персоналом художньо-постановочної частини;  діючий репертуар.

«Помічник режисера»

Кваліфікаційні вимоги: Вища освіта (досвід роботи за фахом буде значною перевагою); навчання в профільному вищому навчальному закладі (3-4 курси).

Повинен знати:розуміння особливостей творчого та організаційного процесу в театрі; знання основ акторської майстерності, режисури, музичної грамоти, а також сценічного та музичного супроводу постановок, основ сценічних технологій; прикладні знання головних правил управління персоналом.


«Завідувач художньо-постановочної частини»

Кваліфікаційні вимоги:

Вища освіта. Післядипломна освіта в галузі управління. Стаж роботи в галузі культури за професіями керівників нижчого рівня не менше 3 років.

Завдання та обов'язки:

  1. Здійснювати керівництво всім комплексом робіт художньо-постановочної частини.
    2. Організовувати та контролювати виробництво прем’єрних вистав, осіб залучених до виробничих процесів у постановці вистави. Організовувати виготовлення декорацій у межах затверджених витрат та термінів, монтування і проведення вистав, як на стаціонарі так і під час виїзду.
  2. Брати участь разом з художником-постановником, режисером у розгляді та представлені макетів і ескізів, оформлення на затвердження керівництву. Складати описи робіт, організовувати виготовлення макетів, кошторисної та технічної документації.
  3. Складати плани і графіки робіт та контролювати їх виконання.
    5. Готувати заявки на придбання необхідних матеріалів для нових та поновлених вистав. Забезпечувати можливе комплектування та використання деталей оформлення із запасних фондів, вести склади.
  4. Готувати заявки на ремонт, оформлення вистав поточного репертуару.
  5. Організовувати роботу з підготовки сценічного майна до гастролей, виїзних вистав (ремонт, оформлення, упакування, перевезення тощо).
  6. Складати кошторис витрат на постановки вистав.
  7. Забезпечувати дисципліну та організованість у роботі підлеглих йому служб, бездоганно дотримуватись правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежної безпеки.
  8. Повинен знати організацію творчо-виробничого процесу; основи економіки, техніку і технологію виготовлення декорацій, меблів, реквізиту тощо; властивості та специфіку фактури матеріалів, що застосовуються у театральному виробництві, правила зберігання і транспортування декорацій; досвід роботи у галузі декораційного мистецтва; специфіку театральної роботи.

Повинен знати: організацію творчо-виробничого процесу; основи економіки і планування; техніку і технологію виготовлення декорацій, меблів, реквізиту, тощо; властивості та специфіку фактури матеріалів, що застосовується у театральному виробництві; правила зберігання і транспортування декорацій; досвід роботи українських і світових закладів у галузі декораційного мистецтва, театральної техніки і технології;  специфіку творчої роботи; основи бухгалтерського обліку і звітності; економіку та  організацію праці та управління виробництвом.

Адреса, за якою подаються документи: 54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59. 
Кінцевий строк прийняття документів: 27 вересня 2021 р.

Перелік документів, що подаються претендентами для участі у конкурсі, та вимоги щодо їх оформлення:

 Дата проведення конкурсу – 28 вересня 2021 р.

 Місце проведення конкурсу: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59. 

 Конкурс проводиться в один день у два етапи:

  • перший етап – розгляд документів, поданих претендентами: 28 вересня 2021 р. о 12:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Дунаєва,буд. 59, Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії;
  • другий етап – ознайомлення з професійними даними учасників конкурсу (вимоги до претендентів), 28 вересня 2021 р., о 14:00 за адресою:  м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59, Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії.

Початок реєстрації  кандидатів на заміщення вакантної посади – об 11:00. 

Для довідок: (0512) 47-92-72 (відділ кадрів).

 Електрона адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (з поміткою «Конкурс»).

 *Витрати на проїзд та проживання – за рахунок претендентів.

** Працівники, які знаходяться в трудових відносинах з МНАУТД та МК та беруть участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії тільки заяву про участь у конкурсі.

***Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.