button-3896

Сумна новина надійшла 10 лютого 2023 року. В Парижі, після тривалої хвороби помер Олександр Іванович Кравченко – народний артист України (1997), викладач, повний кавалер ордена «За заслуги», актор нашого театру (1971-1972, 1983-1997). 

Багато років подружжя Кравченків (Олександр Іванович та Зоя Борисівна) зорило на наших підмостках. Ці імена відомі майже всім прихильникам нашого театру. Олександр Кравченко – ціла епоха  пов’язана з цим ім’ям. Скільки талановитих учнів вилетіло з-під його крила, скільки ролей в оперетах, драмах, мюзиклах було створено…

У 1997 році Кравченки переїхали до Києва, плідно працювали в Київському національному академічному театрі оперети. Всі ці роки Олександр Іванович пам’ятав та навідувався до Миколаєва та нашого театру, цікавився, переймався, підтримував. Яскравий, цілеспрямований, харизматичний, ініціативний, порядний – він завжди допомагав тим, хто потребував його поради.

Творчий колектив Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії, молодь і ветерани сцени, співчуває втраті, яку понесла не тільки родина Кравченків, але й вся українська театральна спільнота. 

Вічна пам’ять.

За дорученням колективу,

Микола Берсон
директор-художній керівник,
народний артист України