button-3896

Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії (54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59), згідно із положенням ст. 20 Закону України «Про театри та театральну справу» та ст.21 Закону України «Про культуру» формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу закладів культури здійснюється на конкурсній основі; відповідно до Порядку формування на конкурсній основі кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури, затвердженого наказом Міністерства культури України від 01.07.2016 № 497 (текст Порядку розміщено на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та Міністерства культури України)

оголошує конкурс на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу:

  1. «Головний хормейстер» - 1 штатна одиниця, вакансія з 01.07.2023.
  2. «Актор театру І категорії» - 1 штатна одиниця;
  3. «Актор театру ІІ категорії» - 1 штатна одиниця;
  4. «Артист-вокаліст І категорії» - 1 штатна одиниця;
  5. «Артист-вокаліст ІІ категорії» - 1 штатна одиниця, вакансія з 01.07.2023.
  6. «Артист хору І категорії» - 1 штатна одиниця;
  7. «Артист балету вищої категорії» – 1 штатна одиниця, вакансія з 01.07.2023.
  8. «Артист балету ІІ категорії» – 1 штатна одиниця,
  9. «Артист балету ІІ категорії» – 1 штатна одиниця, вакансія з 01.07.2023.
  10. «Артист оркестру вищої категорії» (фортепіано) - 1 штатна одиниця.

 Форма працевлаштування – контрактна.                       

«Головний хормейстер»

Кваліфікаційні вимоги до претендентів: Другий (магістерський) рівень освіти відповідного  напряму підготовки - диплом магістра, диплом спеціаліста. Стаж  роботи за професією хормейстера 3 роки.

Конкурсна програма  претендентів:

  1. Робота з хором (до 30 хв.).
  2. Практичне завдання.
  3. Співбесіда питань хорознавства, специфіки роботи головного хормейстера в театрі 

«Актор театру І категорії»

Кваліфікаційні вимоги до претендентів: Другий (магістерський), перший (бакалаврський)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки:

- для другого рівня (диплом магістра) – без вимог до стажу роботи;

- для другого рівня (диплом спеціаліста)  – стаж роботи за професією актора  

 театру ІІ категорії не менше 2 років;

- для першого  (бакалаврського)  рівня -  стаж роботи за професією актора  

  театру ІІ категорії не менше 3 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентів: Яскрава творча індивідуальність, професійна майстерність і висока кваліфікація, виконання відповідальних ролей у виставах театру.

«Актор театру ІІ категорії»

Кваліфікаційні вимоги до претендентів: Другий (магістерський), перший (бакалаврський) або початковий (короткий цикл)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки, без вимог до стажу роботи.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентів: Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання  ролей  у виставах. Конкурсна програма «Актор театру» (І, ІІ категорія): монолог, вірш або байка, пісня, танець.  

 «Артист-вокаліст І категорії»

Кваліфікаційні вимоги  до претендентів: Другий (магістерський), перший (бакалаврський)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки:

- для другого рівня (диплом магістра) – без вимог до стажу роботи;

- для другого рівня (диплом спеціаліста)  – стаж роботи за професією артиста-вокаліста   ІІ категорії не менше 2 років;

- для першого  (бакалаврського)  рівня -  стаж роботи за професією актора  

  ІІ категорії не менше 2 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентів: Добрі вокальні, музичні та сценічні здібності; висока виконавська майстерність; виконання перших та других партій  та ролей в репертуарі театру, сольні концертні програми в одному відділенні; участь у збірних концертних програмах, інших формах концертної діяльності з виконанням окремих вокальних творів.

«Артист – вокаліст  ІІ категорії»

Кваліфікаційні вимоги до претендентів: Другий (магістерський), перший (бакалаврський) або початковий (короткий цикл)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки, без вимог до стажу роботи.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентів: Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; виконання партій і ролей другого і третього плану.

Конкурсна програма  «Артист-вокаліст» ( І, ІІ  категорія): виконання 2-х музичних творів різних за жанром;  акапельний спів;  читання драматичного тексту, в основі якого є сценічне дійство  ( монолог, вірш, байка);  ритмічні рухи під музику або спів.     

« Артист хору І категорії»

Кваліфікаційні вимоги до претендентівПерший (бакалаврський) або  початковий (короткий цикл)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки, без вимог до стажу роботи.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентівВідмінні музичні здібності; професійна майстерність, добрі навички читання партій з листа.  

Конкурсна програма  «Артист хору І категорії»: виконання 2-х музичних творів різних за жанром;  акапельний спів;  читання драматичного тексту, в основі якого є сценічне дійство  (монолог, вірш, байка); ритмічні рухи під музику або спів.

«Артист балету вищої  категорії»

Кваліфікаційні вимоги  до претендентів: Другий (магістерський)  рівень вищої освіти відповідного  напряму підготовки. Стаж роботи за професією артиста балету І категорії  не менше 3 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги. Висока професійна майстерність, яскраві музичні, хореографічні і сценічні здібності; виконання відповідальних сольних танцювальних номерів і партій в оперетах і музичних комедіях.

«Артист балету ІІ категорії»

 Кваліфікаційні вимоги до претендентів: Другий (магістерський), перший (бакалаврський) або початковий (короткий цикл)  рівні вищої освіти відповідного  напряму підготовки, без вимог до стажу роботи.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентів: Встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності; добрі хореографічні, музичні, сценічні здібності, професійна підготовка; виконання ансамблевих танців та участь в масових сценах у спектаклях всіх жанрів.

 Конкурсна програма «Артист балету» (вищої та  ІІ категорія): Виконання трьох хореографічних номерів, різних за жанром.

«Артист оркестру І категорії»  (фортепіано)

Кваліфікаційні вимоги до претендентівДругий (магістерський) або перший (бакалаврський) рівні освіти відповідного  напряму підготовки:

Для другого рівня:

- диплом магістра -  без вимог до стажу роботи;

- диплом спеціаліста  - стаж роботи за професією не менше 2 років;

Для першого (бакалаврського) рівня  - стаж роботи за професією  не менше 3 років.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги до претендентівВідмінні   музичні здібності;  високий рівень техніки та музичної культури виконання; добрі навички читання оркестрових партій з листа.                                         

Конкурсна програма «Артиста оркестру І категорії»  (фортепіано): виконання двох різножанрових музичних творів, читання оркестрових партій з листа.

Перелік документів, що подаються претендентами для участі у конкурсі, та вимоги щодо їх оформлення:

  1. заява про участь у конкурсі у довільній формі, що містить інформацію про поштову адресу , засоби зв’язку та згоду на обробку персональних даних;
  2. особовий листок з обліку кадрів, заповнений в установленому порядку, з вклеєною фотокарткою (3х4);
  3. копія документу, що посвідчує особу;
  4. копія трудової книжки ( за наявності трудового стажу за фахом);
  5. копія документу про освіту за відповідною спеціальністю;

6.копію військово - облікового документу (у військовозобов’язаних – військовий   квиток, у призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці);

7. додаткова інформація стосовно освіти, досвіду роботи, професійного рівня (за бажанням).

Список рекомендованих до подачі документів, які братиме до уваги конкурсна комісія:

  1. Характеристики, рекомендації з попередніх міст роботи.
  2. Інформаційні матеріали про творчі досягнення за останні 3 роки.
  3. Фотографії та відеоматеріали робіт.
  4. Репертуарний лист (для претендентів на вакантні посади артистичного персоналу).
  5. Творче резюме (для претендентів на вакантні посади художнього персоналу)

Відповідальність за достовірність поданих документів несе претендент (ка).

Адреса, за якою подаються документи: 54017, м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59, каб. № 2-А. 

Останній день  прийняття документів:  19 червня 2023  р.

Дата проведення конкурсу – 20 червня 2023 р.

Місце проведення конкурсу: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59. 

Конкурс проводиться в один день у два етапи: 

  • перший етап – розгляд документів щодо їх відповідності кваліфікаційним вимогам до вакантної посади – 20 червня 2023 р. о 11:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59, Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії; 
  • другий етап – ознайомлення з професійними даними учасників конкурсу (у формі прослуховування - для кандидатів на вакантні посади артистичного персоналу, у формі співбесіди - для кандидатів на вакантні посади художнього персоналу), 20 червня 2023 р., о 12:00 за адресою: м. Миколаїв, вул. Дунаєва, буд. 59, Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії.

Початок реєстрації  кандидатів на заміщення вакантних посад – об 10:30. 

Для довідок: (0512) 47-92-72 (відділ кадрів).

Електрона адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (з поміткою «Конкурс»).

*Витрати на проїзд та проживання – за рахунок претендентів.

** Працівники, які знаходяться в трудових відносинах з МНАУТД та МК та беруть участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії тільки заяву про участь у конкурсі.

***Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.