button-3896

Колектив Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії сумує у зв'язку із тим, що сьогодні, 15 квітня 2021 року, на 84-ому році життя відійшла у засвіти актриса Валентина Мальцева.

Валентина Андріївна – корифей нашого театру, яка віддала 50 років свого життя служінню Мельпомені. Після завершення навчання у 1956 році вони вступила до складу трупи театру та в період з 1956 по 2010 роки зіграла понад 100 ролей класичного та сучасного репертуару.

Валентина Мальцева володіла багатим арсеналом засобів акторської майстерності: витонченою сценічною мовою, гострою спостережливістю і неперевершеною органікою.

У її акторському доробку останнього десятиліття особливо яскравими були ролі Палажки ("Кайдашева сім'я" Івана Нечуй-Левицького), Бобренчихи ("Маруся Чурай" Ліни Костенко), Тезефіни ("Енеїда" Івана Котляревського), Урсули ("Багато галасу даремно" Вільяма Шекспіра), Герміони ("Оргія" Лесі Українки).

Валентина Андріївна Мальцева запам'яталась багатьом поколінням миколаївців яскравою та різноплановою акторкою. Такою вона залишиться і в наших серцях.

Співчуваємо рідним та близьким Валентини Андріївни Мальцевої.

Вічная пам'ять