button-3896

26 травня 2016 року Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії приймав гостей. Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив миколаївському глядачеві виставу-трагіфарс Миколи Куліша "Маклена Граса". Це другий виступ луганського театру за межам свого регіону і Миколаївщина з радістю зустріла колег.

Сергій Дорофєєв, директор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру подякував народного депутата України Тараса Креміня за ініціювання цього візиту, а керівництво театру та глядачів за теплий прийом і приємні емоції від перебування на Миколаївщині.



Тарас Кремінь, народний депутат України, нагадав що Миколаївщина – одна з областей, які активно допомагає Луганщині: як в питаннях захисту українських територій, так і у гуманітарних питаннях, а також нагад про внесок Миколаївського академічного українського театру в справу створення військової броньованої машини медичної допомоги, а також передав Миколі Берсону, директору театру, народному артисту України Подяку Міністра культури України за вагомий внесок у розвиток театрального мистецтва.


В'ячеслав Бонь, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації відзначив важливу роль культури в укріплення національної свідомості та нашої держави, подякував колективу Луганського українського театру за патріотизм та натхненну працю.


Надія Іванова, депутат Миколаївської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань культури, науки і освіти, сім'ї та молоді, спорту подарували нашим колегам з Луганщину куклу-мотанку яку виготовили майстри Миколаївщини та побажала, щоб цей подарунок став оберегом


Михайло Димитров, начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації підкреслив, що попри будь-які намагання культура є одним з найголовніших стрижнів що не дасть можливість роз'єднати схід та захід нашої держави.


Після Миколаєва, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр їде до Херсону, де в рамках XVIII Міжнародного театрального фестивалю "Мельпомена Таврії" представить дві свої вистави: "Ніч на полонині" та "Маклена Граса".